Bilgisayar ve Sandalye Rezervasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu

Bilgisayar ve Sandalye Rezervasyon Kuralları

01. Bilgisayar ve sandalyelerin kullanılabilmesi için rezervasyon yapılması zorunludur.

02. Bilgisayar ve sandalye rezervasyon işlemi sadece üniversitemiz mensupları tarafından yapılabilir.

03. Rezervasyon işlemleri gün içerisinde en fazla 2 defa yapılabilir.

04.  Bilgisayarlar en fazla 3 saat, sandalyeler ise 4 saat rezerve edilebilir.

05. Günün son rezervasyon saat dilimi, kütüphane kapanış saatine göre değişiklik gösterebilir.

06.15 dakika içerisinde kart okuyucu cihazlara giriş yapılmadığı takdirde rezervasyon işlemi otomatik olarak iptal olmaktadır. 

07. Rezervasyon yaptığı halde, üç defa üst üste geç gelen veya zamanında giriş-çıkış işlemlerini gerçekleştirmeyen kullanıcıların rezervasyon hakları belli bir süre askıya alınır.

08. Masa, sandalye ve diğer malzemelerin düzeninde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

09. Teknik arıza ve aksaklıklara hiçbir şekilde müdahale edilmemeli, kütüphane personeline durum bildirilmelidir.

10. Rezervasyon süresi sona erdiğinde eşyalarınızı toplayarak sizden sonraki kullanıcımız için masayı kullanılabilir halde bırakmanız gerekmektedir.

11.  Rezervasyon süresi sona erdiğinde kart okuyuculardan mutlaka çıkış işlemini yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde yeniden rezervasyon yapamazsınız.

12. Kütüphane kurallarına uymayan kullanıcılar kütüphane personelinin uyarılarını dikkate almakla yükümlüdür.

 

Bilgisayar ve Sandalye Rezervasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu

01. Kullanıcıların bilgisayar ve sandalye rezervasyon sisteminden yararlanabilmeleri için öncellikle İzmir Bakırçay Üniversitesi Kütüphanesi aktif üyesi olmaları gerekmektedir. Kütüphane bankosundan üyelik işlemlerinizi bizzat başvuru ile gerçekleştirebilirsiniz.

02. Rezervasyon işlemlerinin daha hızlı ve kolay yapılabilmesi için kullanıcıların "Cep Kütüphanem" mobil uygulamasını cep telefonları ya da elektronik aygıtlarına yüklemeleri gerekmektedir.

03.  Cep Kütüphanem mobil uygulaması üzerinden İzmir Bakırçay Üniversitesi seçilerek T.C. Kimlik numarası ile üye girişi yapılmalıdır. "Sandalye/Masa/Oda Rezervasyon" sekmesinde bulunan "Rezervasyon Yap” seçiminden sonra "Salon" kısmından uygun olan seçeneğin işaretleyip boş durumdaki bilgisayar veya sandalyenin rezerve edilmesi sağlanabilir. 

04. Mobil uygulama üzerinden yapılan rezervasyon işlemlerinde: Kullanıcıların, rezervasyonu onaylandıktan sonra ekrana gelen QR kodu kütüphane girişinin iki tarafında bulunan kart okuyuculara okutarak rezervasyonlarını aktif hale getirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde ilk 15 dakika içerisinde aktif hale getirilmeyen rezervasyonlar otomatik olarak iptal edilmektedir.

05.  "Cep Kütüphanem" mobil uygulamasına alternatif olarak: Web sayfasındaki "Oturum Aç" sekmesinden üye girişi sağlanıp "Rezervasyon" butonu aracılığı ile de aynı adımlar takip edilerek rezervasyon yapılabilmektedir.

06. Tamamlanan rezervasyon işleminize dair bilgiler sms ve e-posta olarak tarafınıza iletilmektedir.

07. Kullanıcılar QR kod haricinde, T.C. Kimlik Kartlarını kütüphane girişinin iki tarafında bulunan kart okuyuculara okutarak da rezervasyonlarını aktif hale getirebilirler.

08.  Rezerve edilen alanlar gri renkte, rezervasyona müsait alanlar ise yeşil renkte görünmektedir. 

09. Süresi dolan kullanıcıların kütüphane girişinin iki tarafında bulunan kart okuyuculara QR kodlarını veya T.C. kimlik kartlarını okutarak çıkış işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde yeniden rezervasyon yapamazsınız.

10.   Sandalye numaraları, masaların üzerinde yer almaktadır.

Görsellerle açıklanmış detaylı kullanıcı rehberine gitmek için tıklayınız.

 

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI