Grup Çalışma Odası Rezervasyon Kuralları

GRUP ÇALIŞMA ODASI REZERVASYON KURALLARI

Grup çalışma odaları, birlikte çalışma ihtiyacının zorunlu olduğu durumlarda (proje çalışmaları ve sınav dönemleri) kullanılmaktadır. İzmir Bakırçay Üniversitesi'nin tüm mensupları (akademik ve idari personel; lisans ve lisansüstü öğrenciler), kütüphane hesabı üzerinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak grup çalışma odalarını rezerve edebilmektedir.

 

01. Rezervasyonlar 4’er saatlik dilimler halinde yapılmaktadır. Günün son rezervasyon saat dilimi, kütüphane kapanış saatine göre değişiklik gösterebilmektedir.

02. Grup çalışma odaları 3 (üç) kişilik gruplara kimlik karşılığında tahsis edilmektedir. Daha az ve daha fazla kişilerden oluşacak gruplar oda rezervasyon işlemi gerçekleştiremeyecektir.

03.Odayı rezerve eden tüm kullanıcılar, giriş-çıkış saatinde QR kodlarını veya T.C. Kimlik kartlarını kart okuyucuya okutmak ve öğrenci/personel kimliğini kütüphane bankosuna teslim etmek zorundadır. Kimlikler rezervasyon saati sonunda kullanıcıya teslim edilecektir.

04. Kullanıcılar grup çalışma odaları için günlük en fazla bir rezervasyon hakkına sahiptir.

05. Odalar mevcut gün ve bir sonraki gün için rezerve edilebilir.

06.Rezerve edilmemiş saatler yeşil renkte görünmektedir.

07. Yapılan rezervasyonlar sisteme giriş yapılarak iptal edilebilmektedir.

08. Rezerve edilen odanın anahtarı rezervasyon başlangıç saatinden itibaren 15 dakika içerisinde bankoda görevli kütüphane personelinden teslim alınmalıdır. 15 dakika içerisinde teslim alınmayan anahtar için rezervasyon işlemi otomatik olarak iptal olmaktadır.

09. Grup çalışma odasının düzenli bırakılmasından ve teslim alınan anahtarın saatinde iade edilmesinden odayı rezerve eden kullanıcılar sorumlu olacaktır.

10. Kütüphane görevlisi gerekli gördüğü takdirde düzeltme ve/veya iptal işlemi yapabilir.

11. Kullanıcıların rezervasyon saatlerine riayet etme ve diğer kullanıcıların çalışmalarına engel olmama konusunda titiz davranmaları önemle rica olunur.

 

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON

DAİRE BAŞKANLIĞI

 

Grup Çalışma Odası rezerve etmek için tıklayınız

Görsellerle açıklanmış detaylı kullanıcı rehberine gitmek için tıklayınız.