• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

GRUP ÇALIŞMA ODASI REZERVASYON KURALLARI

İzmir Bakırçay Üniversitesi'nin tüm mensupları (akademik ve idari personel, lisans ve lisansüstü öğrenciler), grup çalışma odalarını birlikte çalışma ihtiyacının zorunlu olduğu proje çalışmaları ile sınav dönemleri kullanmak üzere kütüphane hesabı üzerinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak rezerve edebilmektedir.

1. Rezervasyonlar; 09.00-12.50/13.00-16.50/17.00-19.50 saatleri arasında 4’er saatlik dilimler halinde yapılmaktadır.

2. 1-4 No’lu grup çalışma odaları 3 (üç) kişilik gruplara, 5-9 No’lu grup çalışma odaları 4 (dört) kişilik gruplara kimlik karşılığında tahsis edilmektedir. Daha az ve daha fazla kişilerden oluşacak gruplar oda rezervasyon işlemi gerçekleştiremeyecektir. Odayı rezerve eden tüm kullanıcılar, öğrenci/personel kimliğini teslim etmek zorundadır. Kimlikler rezervasyon saati sonunda teslim edilecektir.

3. Rezervasyon işlemi yapılmamış odalar için gerekli olduğu takdirde görevli personel süre uzatmasında bulunabilir.

4. Masaya eklenecek öğrenci rezervasyona dâhil olacağından yeni bir oda ve saat tahsis edilmeyecektir. Kullanıcı günlük en fazla bir kez rezervasyon hakkına sahiptir.

5. Odalar mevcut gün ve bir sonraki gün için rezerve edilebilir.

6.Rezerve edilmemiş saatler yanıp sönen yeşil renkte görünmektedir.

7. Yapılan rezervasyonlar sisteme giriş yapılarak iptal edilebilmektedir.

8. Kullanıcı rezerve ettiği saatte gelmediği veya belirtilen saatte çıkış yapmadığı takdirde sistem tarafından 7 gün oda rezervasyonu yapılmasına onay verilmeyecektir.

9. Rezerve edilen odanın anahtarları rezervasyon başlangıç saatinden itibaren 15dk. içinde alınmalıdır. 15 dk. içinde ödünç alınmayan odalar için rezervasyon işlemi otomatik olarak kapanmaktadır.

10. Grup çalışma odasının düzenli bırakılmasından ve teslim alınan anahtarın saatinde iade edilmesinden odayı rezerve eden kişiler sorumlu olacaktır.

11. Odaların kullanım kurallarına uyulmadığı takdirde, kurallara uymayanlara 1 ay süre ile oda tahsisi yapılmaz.

12. Kütüphane görevlisi gerekli gördüğü takdirde düzeltme ve/veya iptal işlemi yapabilir.

13Kullanıcıların rezervasyon saatlerine riayet etmeleri ve diğer kullanıcıların süresini almama konusunda titiz davranmaları önemle rica olunur.

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON
DAİRE BAŞKANLIĞI